#ByYourSide

#ByYourSide

Data Status sa izdavačkom kućom MM Publications ima tako dobru i prisnu saradnju da uvek možemo da računamo na njihov uređivački tim, ne samo u kreiranju i prilagođavanju materijala – udžbenika i dodatnih komponenti – našem tržištu, mentalitetu, navikama i zahtevima, već i u „malim stvarima“, koje nekada mogu biti i velika pomoć nastavnicima u planiranju i realizaciji časova.

U našim udžbenicima Smart Junior, To the Top Plus, Portal to English i Get to the Top, kao i u dodatnom nastavničkom materijalu (Teacher’s Resource Packs,  koje su svi nastavnici koji rade po našim udžbenicima dobili na CD-u, a možemo poslati i download linkove), već se nalaze odeljci Special Days sa aktivnostima za obeležavanje božićnih i novogodišnjih praznika.

Takođe, među tzv. ridersima (prilagođenim lektirama) ima nekoliko naslova,  na različitim nivoima, koji obrađuju praznične teme. Od srca preporučujemo da pogledate, ali i da podelite sa đacima linkove za #FridayReads Live na MMovoj Fejsbuk stranici. Gregg nam je na sjajan način pokazao kako ovakav materijal možemo da iskoristimo u nastavi – onlajn ili uživo – kroz Christmas Carol    https://fb.watch/2z3iXU9JEr/

i Jingle’s Christmas Adventure   https://fb.watch/2z3tRB5L6E/

 

Kad vam ponestane ideja ili želite da osvežite svoje časove pre i posle praznika, evo još nekoliko predloga:

 

December/January Activities:

  1. Christmas countdown Surprises:

It is Xmas month, so you can keep your students alert with Xmas surprises each week.

Week 1: Ask students to write a letter to Father Christmas in English. During the week you can write a short reply to each student and give it to them.

Week 2: Choose a Xmas song or poem and ask students to put on a small performance in the classroom

Week 3: Choose a Xmas film in English and watch it with your students. You can offer them Xmas biscuits, popcorn etc.

 

 

 

  1. Ask your students to use their imagination and draw an alternative snowman. Then make a collage and put it on the wall of the classroom. Check our Instagram posts!

 

 

 

 

 

 

 

DATA STATUS i MM PUBLICATIONS žele vam svima NAJSREĆNIJU NOVU GODINU!

Ostavi komentar

Email je obavezno polje.
Unesite Vaš komentar ovde...
Poruka je obavezno polje.
Data Didakta
Data Didakta Autor

Arhiva

©2014 - 2021 Data DIDAKTA by LABNET e-Commerce solutions