Sve oblasti 23.10.2014.

Okrugli sto o organizovanju takmičenja

Okrugli sto o organizovanju takmičenja

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održali su sastanak sa stručnim društvima i drugim potencijalnim organizatorima takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola o terminima i kvalitetu takmičenja.

Glavne teme o kojima se razgovaralo na sastanku u sredu, 15. oktobra ticale su se izrade kalendara takmičenja, naročito termina kada se kalendar objavljuje. Ocenjeno je da bi bilo dobro da se taj proces završava pre 1. septembra, kako bi i škole i učenici imalii dostupne informacije na samom početku godine.

Govorilo se i o ograničavanju broja takmičenja na kojima jedan učenik može da učestvuje, pa je predloženo da to budu dva takmičenja iz nauka i umetnosti i jedno sportsko takmičenje. Time bi se postiglo da veći broj učenikaučestvuje na takmičenjima, a smanjio bi se pritisak na pojedine učenike.

Jedan od predloga bio je i da se takmičenja organizuju tokom radne nedelje, a da taj se taj dan iskoristi za popularizaciju odgovarajućeg predmeta u celoj zemlji.

Diskusija se vodila i o kvalitetu takmičenja, broju članova u takmičarskoj ekipi, o objedinjenoj računarskoj evidenciji takmičenja i učesnika takmičenja, kao i brojnim drugim temama, kako bi se ova važna oblast dodatno uredila.

Poruka je obavezno polje.