Ruski 11.02.2013.

Niš, 2.2.2013 - Komunikativni pristup i savremene metode rada sa tekstom u nastavi ruskog jezika

Niš, 2.2.2013 - Komunikativni pristup i savremene metode rada sa tekstom u nastavi ruskog jezika

Brojna grupa nastavnika i profesora ruskog jezika imala je priliku da u Regionalnom centru u Nišu 2. februara 2013. pohađa celodnevni stručni seminar u organizaciji Data Didakte.

Za brojne kolege iz Niša, Leskovca, Vranja, Vladičinog Hana ...bila je ovo jedinstvena prilika da učestvuju u radu akreditovanog stručnog seminara iz ruskog jezika. Seminar je realizovan u vrlo prijatnoj radnoj atmosferi. Motivisana grupa od 28 učesnika podeljena u radne grupe, učestvovala je u svakom segmentu rada i ostvarila odlične rezultate. Različitim, aktivnim metodama (od panel diskusije o sadašnjem trenutku u nastavi ruskog jezika, preko radionica na temu savremenih metoda u nastavi, o osnovama i principima komunikativnog metoda, preko analize vrsta udžbenika i njihove strukture...) radilo se na jačanju kompetencija nastavnika za rad sa udžbenicima komunikativne orijentacije.

Centralno mesto u radu posvećeno je vrstama i ulozi teksta u nastavi i savremenim tehnikama u radu sa njima. Radeći praktično na brojnim primerima tekstova polaznici su kreirali veliki broj raznovrsnih vežbi i zadataka, koji pomeraju težište u radu sa tekstom sa pasivne obrade i mehaničkog usvajanja na obradu teksta kao ishoda i primera žive komunikacije. Svi polaznici su izrazili zadovoljstvo što im se ukazala prilika da na ovaj način usavrše svoje stručne kompetencije. Pozdravili su izbor teme seminara i izneli stavove da su planirani ciljevi u potpunosti realizovani, te da ovako kvalitetnih stručnih okupljanja treba da bude više.

Poruka je obavezno polje.