Ruski 10.07.2014.

Održan metodički seminar za rusiste u Ruskom domu u Beogradu

Održan metodički seminar za rusiste u Ruskom domu u Beogradu

U periodu od 23. juna do 4. jula, u dva navrata, u Ruskom domu u Beogradu održan je metodički seminar za profesore ruskog jezika.

Семинар «Теоретические и прикладные аспекты в преподавании русского языка как иностранного» у организацији Руског Министарства за образовање и науку и Државног Тулског педагошког универзитета Лав Николајевич Толстој, био је посвећен наставницима руског језика и обухватио је 72 сата обуке.

Иако су организатори очекивали далеко већи број учесника, на семинару се појавио мањи број него што је то иначе пракса у оваквим приликама. Можда је томе допринео термин – завршна недеља школске године и бројне обавезе које наставници и разредне старешине имају у то време.

Предавач и реализатор семинара била је млада колегиница Ина Проничева која је дошла добро припремљена иако је програм семинара био отвореног типа. Наиме, полазници су се на лицу места определили за садржаје који их посебно занимају. Неке од тема су биле: Дидактичке игре у настави РКИ, Рад са песмом и филмом, Руски рок у настави РКИ, Рад са књижевном грађом, Новине у издавачкој делатности, Онлајн ресурси, Писци и ствараоци на нету...

Сва предавања су била добро припремљена, информације су биле исцрпне, једино је могло бити мало више радионица.

За мене је посебан квалитет семинара била могућност да добијемо велики број приручне литературе и практичног дидактичког материјала. Предавач се потрудила да свима обезбеди жељени материјал и свима је излазила у сусрет.

По завршетку обуке сви полазници су добили сертификате Државног Тулског универзитета, као и бесплатну регистрацију на њихов званични сајт уз могућност коришћења свих расположивих ресурса.

Хвала организаторима на оваквој прилици.

                                                                            проф Весна Марковић

 

Poruka je obavezno polje.