Francuski 17.12.2014.

FRANKOFONI SALON KNJIGA U BEOGRADU

FRANKOFONI SALON KNJIGA U BEOGRADU

Francuski institut organizuje od 22. do 24. decembra u Beogradu Frankofoni salon knjiga, na kojem će okupiti srpske izdavače u čijem su portfoliju dela sa francuskog govornog područja, kako prevodi francuske književnosti, tako i knjige svih ostalih žanrova na francuskom jeziku.

Novogodišnji sajam Francuskog instituta okupiće srpske izdavače koji objavljuju prevode sa francuskog, a mnogi od njih objavljeni su zahvaljujući programu pomoći izdavačima koju ostvaruje Francuski institut. Na salonu će biti zastupljene i knjige na francuskom. 

Ova manifestacija se organizuje u godini kada je Francuska dobila još jednog Nobelovca i, kako navode u Francuskom isntitutu, predstavlja priliku da se približimo savremenim stvaraocima, prisetimo velikih imena francuske književnosti, esejistike, humanistike, stripa…  Salon je prodajnog karaktera, a za posetioce su pripremljeni povoljni uslovi kupovine, dok će svi izdavači učesnici odvojiti knjige za akciju prikupljanja knjiga za jednu biblioteku u Srbiji, koju organizuje Francuski institut.

Na Frankofonom salonu knjiga učestvovaće i izdavačka kuća DATA STATUS, čija je knjižara “Centar” koja se nalazi u ulici 27. marta u Begoradu, zvanična frankofona knjižara u Srbiji. DATA STATUS će se predstaviti  sa originalnim naslovima na francuskom jeziku koji obuhvataju različite žanrove književnosti, kao i sa knjigama i stručnom literaturom za učenje francuskog jezika najpoznatijih francuskih izdavača.

Frankofoni salon knjiga biće održan u Medijateci Francuskog instituta u Beogradu, ul. Knez Mihailova 31. Radno vreme u ponedeljak  22. i utorak 23. decembra je od 13h - 22h, dok će u sredu, 24. decembra, Salon biti otvoren od 13h do 19h.

Poruka je obavezno polje.