Ekonomija 17.11.2015.

Pogađanje pojmova

Pogađanje pojmova

Pogađanje pojmova je društvena igra edukativnog i zabavnog karaktera, koju možete iskoristiti i u realizaciji nastave. Cilj je da učenik-igrač uz pomoć ostalih učenika pogodi zadati pojam. Pogađanje pojmova je pogodno za proveru usvojenosti ključnih pojmova u uvodnom ili završnom delu časa.

Pravila: Učenik-igrač koji pogađa treba da drži pojam napisan na kartici u nivou čela, tako da je kartica vidljiva ostalim učenicima. Učenici pomažu učeniku-igraču da pogodi zadati pojam tako što pokušavaju da mu ga objasne glumeći, pevajući ili opisivajući ga. Cilj je da učenik-igrač pogodi što više pojmova u roku od 60, 90 ili 120 sekundi. Ukoliko učenik-igrač pogodi traženi pojam, prelazi na pogađanje sledećeg pojma. U slučaju da učenik-igrač ne može da se seti tražene reči, kako bi preskočio taj pojam i prešao na pogađanje sledećeg.

Ukoliko predajete ekonomsku grupu predmeta neki od pojmova bi mogli biti: preduzetništvo, troškovi, produktivnost, ekonomičnost, menadžer, upravljanje, proizvodnja, prodaja i slično.

Poruka je obavezno polje.