Kreativne ideje za obeležavanje Uskrsa u učionici

Kreativne ideje za obeležavanje Uskrsa u učionici

Jasmina Кovačević, profesor nemačkog jezika u OŠ „Dositej Obradović“ u Novom Sadu, podeliće sa vama brojne kreativne ideje za obeležavanje i proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika u učionici.

Bliži se Uskrs, najradosniji hrišćanski praznik. To je vreme kada uživamo sa porodicom za bogatom trpezom. Uskrs nas često i podseća da je stiglo proleće, ali i da se bliži prolećni raspust! :)

A vi, drage kolege, u pripremi za raspust, možete da uživate i u svojim učionicama i da zajedno sa svojim učenicima obeležite Uskrs. A učenici se mogu opustiti uz pregršt kreativnih ideja za učenje, obnovu i proveru vokabulara.

 U slobodno vreme sam pretraživala sajtove u želji da svoju nastavu osvežim i učinim drugačijom nego prethodnih godina, te koristim ovu priliku da vam preporučim nekoliko: Hueber, Ostern mit dem Osterhasen, Onilo, iSLCollective, Zebis, na kojima možete pronaći mnoštvo aktuelnog materijala, radnih listova, vežbi, pesmica, izreka, kreativnih ideja, igara...

Ukoliko želite da sa svojim učenicima uradite projekat na temu Uskrsa, pogledajte sajt Kaleidoskop i jedan od projekata.

Za one koji nemaju vremena i volje da sami osmišljavaju i prave uskršnje čestitke, postoje i primeri elektronskih čestitki koje se mogu slati putem imejla. Na sajtu  www.ostergruesse.com vi i vaši učenici možete pronaći raznovrsne besplatne uskršnje čestitke i obradovati sebi drage osobe.

I stranice Geteovog instituta su za svaku preporuku!

Svi koji žele da na nastavi malo i zapevaju, naći će zanimljive sadržaje na sledećem linku.

I za kraj nekoliko fotografija sa mojih časova!

Dekorisanje uoči Uskrsa, ili bilo kojeg drugog praznika je uvek zabavno i kreativno, ali ništa nije lepše od onoga što sami napravimo. Odvojite malo vremena da biste napravili sami ovu simpatičnu i preslatku uskršnju čestitku za svoje najdraže. Sigurno je da će takva čestitka širiti dobru energiju i raspoloženje, a usput i divljenje onih koji je budu dobili.

Pozivam vas da i vi sa nama podelite predloge i primere sa svojih časova. Radujem se razmeni ideja.

Ostavi komentar

Email je obavezno polje.
Unesite Vaš komentar ovde...
Poruka je obavezno polje.
Jasmina Kovačević
Jasmina Kovačević Autor

Završila je Osnovnu školu i Karlovačku gimnaziju kao Vukovac i Filozofski fakultet u Novom Sadu – smer nemački jezik i književnost kao nosilac Norveške stipendije i stipendije Ministarstva prosvete. 2004. godine započinje rad u prosveti. Licencu položila u Beogradu 2011.godine. Stručno se usavršavala u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji i Albaniji. Autor je i realizator tribina „Primeri dobre prakse u nastavi nemačkog jezika“ u Novom Sadu i Subotici, kao i prikaza udžbenika PRIMA u Novom Sadu. Učestvovala u nekoliko projekata: RALF, DSD diplome, Willkommen, Avantura nemački, pozorišni projekat. Mentor je studentima germanistike, mladim koleginicama pri polaganju stručnog ispita za sticanje licence, kao i učenicima na takmičenjima iz nemačkog jezika. Objavila je nekoliko prevoda u časopisima Pedagoška stvarnost, Naša škola i Glasniku srpske pravoslavne crkve. Član je udruženja profesora nemačkog jezika Srbije od 2004., član upravnog odbora od aprila 2017.,  član udruženja Dunavskih Švaba u Vojvodini od 2005., udruženja Nemaca  „Gerhard“ iz Sombora od 2010. godine, srpsko-nemačkog društva Vandrovka, Novi Sad od 2016. godine, nemačkog Udruženja “Maria Theresiopolis” od 2018. i član komisije za pregledanje testova na takmičenjima iz nemačkog jezika. 

Radi na popularizaciji nemačkog jezika. U školi vodi i učenički parlament. 

Voli putovanja, sport, druženja...

©2014 - 2020 Data DIDAKTA by LABNET e-Commerce solutions