Projektna nastava na daljinu

Projektna nastava na daljinu

U ovom blogu, nastavnica engleskog jezika Gordana Popović svojim primerom potvrđuje da je moguće primeniti projektnu nastavu i tokom izvođenja nastave na daljinu.

 

Poslednjih nekoliko godina mnogo se govori o projektnoj nastavi kao idealnom modelu nastave jer omogućava učenicima da, baveći se jednom temom, povezuju gradivo različitih predmeta i pritom razvijaju međupredmetne kompetencije i mnoge tzv. meke veštine koje su im neophodne u 21. veku. U projektnoj nastavi, učenici se bave stvarnim životnim problemima te se na taj način učenje i škola približavaju realnom životu. Tako ovaj vid nastave učenike u stvari priprema za izazove koji ih čekaju u spoljašnjem svetu nakon završetka školovanja. Samim tim, i učenje postaje svrsishodno i relevantno.

 

Verujem da je veliki broj vas već koristio projektnu nastavu u svojoj praksi i da vam je sve ovo već dobro poznato. Ipak, želela bih sa vama da podelim svoje iskustvo i predstavim projekat koji sam sa svojim učenicima trećeg razreda obrazovnog profila tehničar za zaštitu životne sredine radila u maju ove godine tokom izvođenja nastave na daljinu.